Tianne DaniŽlle Woerdman  Ü


14-01-1983     -     04-07-2002

Tianne mail

Kaarsje

Fotoalbum

Gedichten

Hot Spots

Memories

Multimedia

Uitvaart

Tib's Page

Links

Dankwoord

Gastenboek

 
 

 


 
 


 

Herinneringen aan Tianne
 

Kunstgebittenpinkpopde SchutseSchoolKrachtFeb 2002


Sabine Raaijmakers (Mentor van Tianne's laatste school):


Tianne was een leerling van onze school, het Rijn IJssel College in Arnhem. Ze vertelde dat ze ondanks haar ziekte toch naar school wilde gaan, ze wilde afleiding hebben en onze school was lekker dichtbij (veluwestraat).

Ik kan me haar eerste schooldag nog wel herinneren. Tianne was rustig en liet alles op haar afkomen. Terwijl de toch al drukke klas, nog drukker werd. Midden in het jaar een student erbij gebeurt tenslotte niet elke dag. Ondanks Tianne's verbazing over de groep "Ik wist niet dat een groep meiden zo druk kon zijn" klikte het meteen. Tianne werd direct geaccepteerd in de groep en hoorde er helemaal bij.

Bij een opleiding volgen hoort ook stagelopen en Tianne wilde dat ook wel. Er werd een stageplek dicht bij huis gezocht en Tianne kon stage gaan lopen in een peuterspeelzaal bij haar in de wijk. Ondanks dat dit erg vermoeiend voor haar was bleef Tianne naar haar stage gaan. In de gesprekken die ik met haar en haar begeleidster had vertelde ze me dat ze het erg naar haar zin had. Ook haar begeleidster was erg tevreden over haar. Ik vond het opvallend hoe snel Tianne zich aan weer een nieuwe situatie kon aanpassen. Na een paar dagen op de peuterspeelzaal was haar onzekerheid weg (of leek weg te zijn) en was het of ze er al jaren kwam.
Toch heeft Tianne haar stage niet afgemaakt. Het werd te zwaar voor haar. Aan de peuters werd verteld dat Tianne niet meer kwam omdat ze te ziek was om nog te komen. Hoe goed het contact met de kinderen (en de begeleidster) was blijkt wel uit het volgende: de kinderen miste Tianne en gaven aan dat ze iets voor haar wilde tekenen. Deze tekeningen heeft de begeleidster naar Tianne gestuurd.

Tianne was op school een harde werker en was serieus met de leerstof bezig (een student die altijd haar huiswerk maakt komt niet vaak voor, maar Tianne zorgde dat ze het bij zich had). Maar vooral de actieve en dan vooral sport en spel waren bij haar favoriet.

Het is op onze school gebruikelijk om af en toe buiten schooltijd iets leuks te gaan doen. Tianne heeft dit opgepakt en een etentje met de hele groep georganiseerd. Dit was erg gezellig en je zag haar ondanks dat het vermoeiend voor haar was genieten.

Na een paar weken werd ook het naar school gaan voor haar te zwaar en besloot zo om niet meer te komen.
Tianne werd gemist in de groep en de vraag:"Hoe zou het toch met Tianne zijn?"werd regelmatig gesteld. Er was maar 1 manier om daar achter te komen en dat was bij Tianne een kopje koffie gaan drinken. De groep was van mening dat je niet met lege handen kon komen en dus werd er geld ingezameld voor en cadeautje. Het moest een knuffelbeer worden dus die werd gekocht. Ondanks dat het voor ons meteen duidelijk was dat Tianne erg achteruit was gegaan werd het erg gezellig.
Tianne maakt meteen van de gelegenheid gebruik om mij wat van haar favoriete muziek (Rammstein) te laten horen. Ze had hier op school hele verhalen over en kon maar niet begrijpen dat ik nog nooit van die groep had gehoord "Zo oud ben je toch nog niet...". Het werd me meteen duidelijk waarom ik nooit van die groep had gehoord (smaken verschillen nou eenmaal) maar het was leuk om haar zo enthousiast te horen vertellen over de verschillende nummers, Cd's en de ontmoeting die ze had gehad met deze band.

Een paar weken later ben ik nog eens bij haar langs geweest en toen vertelde ze me over een andere hobby die ze had. Namelijk het winnen van prijzen of eigenlijk het proberen om prijzen te winnen. Dit door puzzels in te sturen, mee te doen aan spelletjes op de radio etc. Haar groepsgenoten die ook mee waren gekomen kwamen meteen met ideeen over waar nog meer wat te winnen viel.
Dit bezoekje is meteen de laatste keer dat ik Tianne heb gesproken...

De zomervakantie was begonnen toen ik een telefoontje kreeg van Gerrit Kappert
(directie Rijn IJssel College). Deze vertelde me dat Tianne was overleden. Samen met hem en een aantal studenten uit haar klas ben ik toen naar haar begrafenis gegaan en daar hebben we afscheid van haar genomen.

Namens Team Helpende Welzijn
Sabine Raaijmakers

Weet jij ook nog een leuke anekdote of een herinnering? Mail me dan!

 

[right.htm]

Wij zullen haar nooit meer vergeten; Hinco, Bionde, Harmen, Aline, Joshi, Lobke, Abia, Ruben, Jesse, Luca, Jordi, Kartika, Gijsje, Erik, Marian, Mathilde, Nancy, "tietje", Betty "Blup", "Anus" Arian, Frank "Stokkie", Sabrina, Ronald en Melany, DaniŽlle, Frater Ton, Nina, Liane, Michael en Sabina, Mary, Huib, Alex en Karin, Wesley, Kyra, Ma Koen, Roos en Jesse, Mitchell, Ashwin, Ronald, Francis, Yin, Joke, Gerrit, Ilse, Erhard, Paul en Vera, Rob Kooy, Oma Woerdman, Anneke, Opa en Oma, Mama,
Gerard,
Shaffy Ü, Bolle Bob, Stein 

Creative Commons License
Deze site is voor het laatst bijgewerkt op: 20-04-2009 20:55  Gerard van Merwijk.