Tianne DaniŽlle Woerdman  Ü


14-01-1983     -     04-07-2002

Tianne mail

Kaarsje

Fotoalbum

Gedichten

Hot Spots

Memories

Multimedia

Uitvaart

Tib's Page

Links

Dankwoord

Gastenboek

 
 

 


 
 


 

Toespraken op Tianne's begrafenis

     Gerard    Condoleances    Muziek

Openingswoord door Ton Oostveen

Lieve mensen wij zijn hier vanmiddag bij elkaar om een droeve plicht te vervullen. Afscheid nemen van Tianne. Geliefde vriendin, dochter, kleindochter en grote zus. Vriendin of goeie kennis. In deze afscheidsbijeenkomst willen wij Tianne de eer geven die haar toekomt en haar uittekenen zoals wij haar gekend hebben, en in onze herinnering willen houden.
Tianne is een meisje waar ik de afgelopen maanden bewondering voor heb gekregen. Samen zijn we gegroeid naar de stap die haar rijp maakte om te gaan. Dat ze zich dit volledig bewust was blijkt uit het feit dat ze mij drie weken geleden belde met de vraag of ik haar begrafenis wilde leiden. Vandaag is het zover en begeleiden wij haar naar haar laatste rustplaats. In de afgelopen weken wist zij zich gesterkt door haar vader die ook op dit kerkhof begraven ligt. Hem heeft ze bij het laatste bezoek aan zijn graf gevraagd om kracht voor haar laatste periode. Dat ze die kracht gekregen heeft blijkt uit de vele gedichten die zij de vooral in de laatste week geschreven heeft. Een waardevolle herinnering en een steun voor ons die achterblijven. Het gedicht dat ook op de rouwcirculaire stond wil ik u laten horen.

Fijn

Mijn lichaam is straks te moe,
Waar gaat mijn geest dan naar toe?
Word ik opnieuw weer een kind?
Of ga ik ergens heen, waar ik eeuwig rust vind.
Misschien wordt ik wel een heel mooi dier,
Of blijf ik gewoon voor altijd hier?
Een ding is zeker, mijn lichaam houdt er mee op.
Maar wie weet is het hierna hartstikke top.
Zou ik nog weten dat ik bestond?
Of zweef ik alleen maar een beetje rond.
Ziek zal ik in ieder geval niet meer zijn,
Met die gedachte lijkt me de dood heel fijn!

Tianne
20 juni 2002

Dit gedicht schreef zij twee weken voor haar dood.
Lieve mensen, maak je sterk met de wetenschap dat Tianne nu antwoord heeft op de vele vragen die zij zichzelf toen nog stelde. Van haar gedichten hebben we een eenvoudig boekje gemaakt. Dit krijgt u na afloop van de begrafenis.

 

[right.htm]

Wij zullen haar nooit meer vergeten; Hinco, Bionde, Harmen, Aline, Joshi, Lobke, Abia, Ruben, Jesse, Luca, Jordi, Kartika, Gijsje, Erik, Marian, Mathilde, Nancy, "tietje", Betty "Blup", "Anus" Arian, Frank "Stokkie", Sabrina, Ronald en Melany, DaniŽlle, Frater Ton, Nina, Liane, Michael en Sabina, Mary, Huib, Alex en Karin, Wesley, Kyra, Ma Koen, Roos en Jesse, Mitchell, Ashwin, Ronald, Francis, Yin, Joke, Gerrit, Ilse, Erhard, Paul en Vera, Rob Kooy, Oma Woerdman, Anneke, Opa en Oma, Mama,
Gerard,
Shaffy Ü, Bolle Bob, Stein 

Creative Commons License
Deze site is voor het laatst bijgewerkt op: 20-04-2009 20:55  Gerard van Merwijk.